2010-02-28 14:51 Lokatt

Hej Lars!

Som du märker är jag på ett särdeles dåligt humör just nu. För tre minuter sedan var allting frid och fröjd, men så inträffade något fabulöst ohyggligt. Det var så otrevligt att jag knappt vågar tänka på det, jag är rädd att jag ska skrika "KAMELENS DOTTER ÄR INTE SÖMMERSKA!!!" till Indigo och Hjalmar, och jag vill ju inte skrämma livet ur de små raringarna. I alla fall, det som hände ska du nu få ta del av.
Händelseförloppet i listformat:
1. Kl. 14.48: Jag sitter och fingervirkar en badmössa
2. Kl. 14.49: Jag är klar med min badmössa och har, för en skräckslagen minut, ingenting att ta mig för
3. Kl. 14.50: Den skräckslagna minuten fortsätter
4. Kl. 14.51: Skräcken börjar övergå i panik

Ja, Lars, det är sant. Jag har inte en aning om vad jag ska ta mig till. Nu kanske du tänker "Men Attackbebis som är så påhittig och finurlig borde väl kunna klura fram en trevlig ritual". Jo, det tycker jag med, Lars, så jag klandrar dig inte, men saken är den att jag inte kan komma på en enda intressant sak att göra. Jag har suttit här i flera sekunder nu och försökt, men det är smått omöjligt. Detta är vad jag har kommit fram till:
- Äta (jag kännner mig inte sugen)
- Rulla runt (jag har smärtor i ett höftben)
- Spotta på grannar (gärna, men mina grannar håller sig undan mitt hus, och jag vill inte beblanda mig med allmänheten, så det är omöjligt)

Dagens läte kommer senare, om jag kommer på något, vill säga. Jag känner mig misslyckad.

Det enda förnuftiga just nu är att lägga ut en bild på en lokatt.
                           
                                                                     Lokatt

2010-02-27 13:33 Magnifikt välstånd

Tjo på dig, Lars!
Njöt du av de roliga klippen jag länkade till tidigare? Det gjorde jag. Jag förstår inte att det finns levande varelser på denna jord som inte roas av andras olycka. Dessa människor borde ha dött av tristess för länge sen.

En trevlig sak som hände idag var att när jag för en stund sedan vägde mitt dillpaket med naglar visade vågen på 37 gram! Underbart. Jag har lyckats med ännu en utmaning.

Nu tänkte jag vara ännu mer generös och dela med mig av både Dagens Läte (ett magnifikt sådant), en fin bild och en lista över mina planer för resten av dagen.

Dagens Läte: Chapeau-Claque - Ted Gärdestad

Fin bild:

Planer för dagens resterande timmar:
1. Fiska i badkaret
2. Dansa foxtrott i köket till "Blå, blå är kärleken"
3. Tillaga en god omelett med inspiration från Schweiz
4. Slå mig ner framför kanal 1 (ett) med min omelett (finfint rim) och slänga en glutt på Melodifestivalen (hejar på Christine Meltzer)


2010-02-17 10:04 Hundvalp

Lars!

Nu börjar det närma sig mars, alltså mängder av nya tvserier börjar (längtar).


Under natten har jag klippt alla mina tånaglar två gånger. Fruktansvärt rogivande.SKADEGLÄDJE ÄR DEN ENDA SANNA GJÄDJEN


2010-02-26 12:13 Bländande

Godmorgon Lars!
Det är sannerligen en bra dag idag, jag kände mig så nöjd när jag vaknade att jag inte kunde göra annat än att fladdra med benen och nynna på "Änglamark". Anledningen till denna överflödiga nöjdhet kan ha varit att jag åt en okokt och frusen makaron innan jag gick och la mig. Det ska ha en helande effekt och göra förtäraren nöjdare än lovligt, har jag hört. Eller, om sanningen ska fram så har jag faktiskt LÄST det, det stod i min personliga adressbok som jag fick på posten för 3 dagar sedan. Den är tydligen menad att användas för nerskrivning av innehavarens bekantas adresser, men eftersom jag inte gillar bekanta och allt vad gemenskap heter så beslöt jag mig för att plita ner visdomsord i den istället. Ett utav dem var alltså "Ät en frusen och okokt makaron på kvällskvisten så vaknar du hel och nöjd". Och det fungerade. Jag är sannerligen ganska finurlig. Dagens visdomsord blir tveklöst "Dunka, utan att tvivla på din existens, ett asplöv några gånger i en skärbräda, så blir din lunch smaskigare än smaskigast". Ganska fint det med, om jag får säga det själv.

2010-02-24 17:51 Kikar på sparvhökar

Hej igen Larsa. Dagens läte blir Sommaren i city 1990 - Angel. Detta är en personlig favorit för mig, eftersom den påminner mig om svunna tider och glada dagar. Nu ska jag sopa snö utanför farstun, vi ses och hörs förmodligen imorgon, alltså dagen efter idag.

2010-02-24 12:45 Vet inte

Hej, här kommer en lista på dagens sysselsättning:

1. dansa till Jag vill ha en egen måne
2. äta ost under sängen
3. se Narnia
4. äta myror (om jag hittar några)

 

 

Jag vill bara påminna alla om att min födelsedag närmar sig med stormsteg, jag önskar mig en skunk. Jag känner mig nöjd.


2010-02-24 08:50 Rädd

Hej Lars

Efter gårdagens upptåg var jag rädd och nervös hela kvällen och natten, jag låg och skakade som ett litet asplöv i mörkret. Jag kände mig fruktansvärt kränkt och utelämnad att jag blev tvungen att gå upp och skriva ett förfärligt brev till mannen som trägde sig på. Precis när jag skulle posta brevet kom jag på att jag varken visste var han bodde eller vad han hette. Allt gick i stöpet! När jag stod med brevet högt ovanför huvudet och skrek "Ni må säga att jag inte trivs, men det gör jag!" så kom en förfärad man fram till mig, han hade händerna bakom ryggen, så jag tog förgivet att han hade en hagelbössa i nävarna. Då blev jag mycket orolig och försökte mota bort honom från mig. Mannen började skrika "sluta knuffas", men jag förstår inte varför. Jag sprang hem och var hemma precis innan 03.00.

Dagen kommer bli lugn, jag ska gillra fällor för alla som överhuvudtaget försöker sig på en närkamp med mig, eller det räcker att de står utanför huset mer än en minut.

Återkommer senare.

2010-02-23 17:19 Lätet för dagen, alltså dagens läte

Tjolahopp igen Lars! Nu har jag tagit en paus i övervägandet för att utse dagens läte. Idag blir det The look - Roxette som får äran att pryda min sida. Självklart käner jag mig nöjd över detta. Jag vill också berätta om en speciell händelse som inträffade för cirka 17 minuter sedan. Det var nämligen så att jag satt i godan ro på kökstrappen och övervägde när det, ve och fasa, ringde en ilsken signal på dörrklockan! Jag blev såklart avbruten i mitt övervägande och var tvungen att hastigt och lustigt dra en filt över mig, för att sedan oroligt undra om den ovälkomne besökaren hade stuckit till skogs, eller om denne måntro stod kvar och spred otrevlig stämning. Efter en stunds väntan tog nyfikenheten överhanden och jag kände mig tvingad till att kika ut genom ett hål i filten. Ack, ack, ack, tänkte jag, för det var så illa som jag hade befarat. Förfäljaren stod kvar utanför ingången och hade till och med mage till att se otålig ut! Du förstår ju själv hur det här kändes för mig, så nu bröt helvetet löst ordentligt. Jag öppnade modigt och ridderligt dörren för att säga vandalen ett par sanningens ord, vilket faktiskt fick den effekt jag hade önskat. Efter att jag hade ropat "Skadedjur är inte välkomna, jag tycker om trygghet!" lagom högt till idioten i fråga gav han sig iväg med svansen mellan benen. HA HA, jag är sannerligen suverän.

2010-02-23 11:23 Övervägande

Morsning korsning Lars! Idag är jag mitt i smeten, så att säga. Den uppmärksamme läsaren la säkert märke till att jag inte meddelade mina planer för gårdagen, och undrade säkert förkrossad om jag hade övergett den samme. Men lugn, bara lugn, aldrig att jag underskattar ditt helhjärtade stöd, Lars. Jag ska nu i stället redogöra för vad jag sysslade med under större delen av gårdagen och vad jag även kommer att hänge mig åt och tilldela min odelade uppmärksamhet idag. Aktiviteten är speciell, rolig och underhållande. Den kallas Övervägande. Ja, jag behöver väl knappast säga mer, utan du förstår säkert att jag vill kasta mig in i denna underbara sysselsättning nu på momangen. Ajöss, vi ses alltför snart nog!
Snö


2010-02-22 09:39 frukost

Hejsan Lars!

Jag äter frukost ganska våldsamt idag, vet inte varför, det kan beror på att jag inte åt någonting alls igår. Planerna för dagen kommer senare. Nu ska jag äta vidare!


2010-02-21 17:18 Lindansare

Hej Lars. Jag äter laktrits och tänker på dig. Det finns inte så mycket annat att hitta på en sådan här tradig och enformig dag. Jag har bokstavligt talat snöat in på glassrånsstorlekar. Jag har kommit fram till att jag gillar mellan mest. Den är inte för liten och inte för stor, med andra ord perfekt och lagom för att rymma den mängd glass som jag gillar och tycker om att äta.

Dagens läte blir Stay the night - Alcazar.En elgitarr


2010-02-20 10:57 Mintpastill

Hej igen!
Nu känner jag mig aningen bättre, eftersom jag ägnat senaste halvtimmen åt att blåsa på snön utanför min dörr med en hårtork. Jag öppnade helt enkelt fönstret, sträckte ut en hårtork och blåste. Så nu har nästan all snö smält, vilket betyder att jag enkelt och utan problem kan öppna dörren och kliva ut i vädret för att inhandla lite smått och gått. Vilken tur att jag är en driftig person.

Idag blir Dagens Läte inget annat än Jill Johnson - It´s A Heartache


Ser du Lars, att jag busat lite och länkat hela texten? HAHA, jag är ganska underhållande, må jag säga. 
    
                      

                                                KAPLASTAVAR

2010-02-20 10:17 Jag hyser agg!

Jaha, då var det morgon igen. Jag känner mig inget vidare munter idag, vet inte varför. Jag har sovit bra, det gör jag alltid när jag varit utomhus i flera timmar. Benen och händerna hade ingen känsel och då sover man ju ännu bättre. Jag inser att jag måste ha storslagna planer för att återigen känna mig nöjd som en filbunke.

Jag slog upp ett tält i mitt rum. Det gick bra trots hålen som jag nu får leva med på golvet (jag kan ha roliga småsaker där sen). När tältet väl var uppe så gick jag in och började göra upp dagens planer. Jag gjorde den här listan:
1. Gå ut och införskaffa godsaker
2. Gå in och äta

När jag tagit på mig min galondress så insåg jag att inga av mina planer skulle fungera. Jag hade blivit insöad! Dörren gick inte att få upp, hur mycket jag än skrek åt den.
1. Gå ut och införskaffa godsaker
2. Gå in och äta

Jag hyser agg mot den här dagen, förstå! Nu har jag fått ändra planerna igen, jag återkommer kanske med dem senare, det beror på vilket humor jag är på då!

 


2010-02-19 18:43 Minestronesoppa

Lars!
Jag skulle uppskatta om du gav mig en ärlig bedömning av min dikt. Det skulle hjälpa mig att må ännu primare. Jag har förresten kommit på en väldigt rolig sak idag. Att jag utan minsta ansträngning kan säga "Papiller äro de mest lynniga varelser näst efter kentaurer" 17 ggr i rad! Detta är ganska otroligt, då jag för ett år sedan bara klarade av 16 upprepningar. Detta tyder på ofelbar förbättring. Nästa 19:e februari ska jag klara 18 gånger.

Förresten har jag varit utomhus idag. Jag tog på mig min anorak och gick, helt sonika ut i vädret. (Jag nämner inte väderleken, då din sinnesstämning kommer att förbättras radikalt om du får fantisera ihop ett väder själv). I alla fall så kastade jag mig i något mjukt och vitt som låg på uppfarten. Sedan låg jag där i 3 timmar och spelade död daggmask varje gång någon gick förbi.

Hoppas din dag blir oändligt fulländad, Lars, det är du värd.

2010-02-19 18:00 Fårahede!

Hönsfjädrar, leverpastej, gogos, prislappar och simfötter är det bästa jag vet.
Våga aldrig neka mig detta, det ska jag tala om!
Den ensamme mannen antyder: "Är inte de där skorna lite för stora?"
Råttungar är riktigt söta.
Åsanisse är ett tjejnamn, den som hävdar något annat har fel.
Kamelen roar sig på krogen.


Av: attackbebis.blogg.se

 

 


2010-02-19 16:24 Avslöjande

Okej Lars, jag kan inte bärga mig längre. Jag måste tillkännage min lilla kluring! Svaret får du i form av bilden nedan. Grattis säger jag högaktningsfullt och med andan i halsen! (Känner mig för tillfället stressad över allt jag ska hinna med) Nu tänker jag sätta igång med att fira denna profet (alltså genom att äta och sånt).
Ola Salo


2010-02-19 16:17 Lufthockey

Nu är jag här igen. Vissa dagar känner jag mig lustigt fri och glad i hjärteroten. Idag är en sådan dag. Mina planer för kvällen:

1. Se en dokumentär
2. Äta ostbågar direkt ur påsen
3. Ligga och lata mig

Det låter väl bra Larsa? Nåväl, nu ska du få en riktigt kluring att bita i. Idag är det nämligen en bra människas födelsedag, och det jag tänker ge dig i uppgift är att ta reda på vem denna homo sapiens kan vara! Jag är verkligen ruskigt påhittig, om jag får säga det själv. Lätet för dagen blir återigen She'll be coming round the mountain

2010-02-18 21:12 Morsk och nyskapande

Godkväll Lars.
Idag har jag, förutom drömt mig in i en katts värld, även ägnat mig åt lite handtvätt. Jag kände, någon gång vid 4-snåret, att min brandgula och cerisrosa joggingdress (med några få detaljer av mintgrönt) behövde få sig en omgång i bubblorna. Visserligen använder jag den sällan (bara den 16 maj varje år, men det är ju självklart). Jag tycker helt enkelt om att stirra på den och sedan snusa in min näsa i dess mintgröna partier. Som sagt, så kände jag att den behvövde tvättas, så jag tappade helt enkelt upp ett bad och kastade i lite bikarbonat (för bubblandets skull), och sedan slängde jag i min dress och hoppade själv i. Sedan simmade jag omkring en stund och dressen följde efter mig, så det blev riktigt lustigt när jag for omkring som en galning med en anfallande dress tätt efter mig. Efter detta lilla avbrott i mina rutiner kände jag mig riktigt morsk, och inte lite nyskapande. Sådant fint gör mig nöjd.

                                                       Nedan: Mobil telefon 


                         

2010-02-18 17:50 Dagen D

Tjena Larsa! (ny hipp hälsningsfras)

Idag har jag gjort så fantastiskt mycket, här kommer en lista:

1. Målat mig helt grön
2. Kastat ägg på en trasig hårtork
3. Luktat på doftljus
4. Tejpat saker
5. Funderat på livet och mycket mer

När jag satt i godan ro och funderade på livet så dök en rolig, men högst normal tanke upp. Jag, som den uppmärksamme läsaren vet,  skulle ju helst av allt vilja vara en katt. Idag bestämde jag mig för att löpa linan ut och leva livet som en fulländad katt. Jag har gjort alla sakerna som står på listan ovan, men jag har sett och gjort dem ur ett annat perspektiv. Det har varit lärorikt. Jag känner mig nöjd.

Dagens läte: She'll Be Coming Round The Mountain


2010-02-17 17:18 Orangutanger och skeppsmöss kan blandas ihop av illvilja

Hej igen Lars.  Jag har nu insett att hullrandet och bullrandet får räknas till historien, då det blev så kringligt och krångligt att jag till slut inte visste varken ut eller in. Jag blev i själva verket så förvirrad att jag spelade mungiga på altanen när min plan egentligen var att sopa problem under mattan. Nåväl, jag har nu sansat mig en aning och kan helt ärligt berätta att jag känner mig nöjd. Dagens nästa projekt blir att översätta lösryckta och vardagliga ord till rövarspråket. Jag tror att det gör min dag fulländad.
Blåvalar är fina


2010-02-17 17:05 Filur

Lars Goddag!
Skriver idag alla jag buller om huller ord. Gör det nöjd mig. Har idag hoppat jag under ner och upp sängen. Läte Dagens inget blir än annat Malmkvist och Carson, Hanson - Vie c'est la. Det hoppas smakar!


2010-02-16 17:04 Dagens läte

Dagens läte: Wolves Of The Sea- pirates of the sea2010-02-16 16:44 Lugnad

Hej Larsa!

Nu har jag precis dansat färdigt, det var jobbigt men ack så nödvändigt. Jag ska gå ut och rulla mig i snön, jag kommer att känna mig ren igen, det blir skönt (längtar).

Du undrar kanske vad jag har dansat, alltså vilken typ av dans. Jag har dansat det som faller mig in, alltså tolkat alla intryck jag fått när jag rört mig fritt i rummet. Det är rogivande och lugnande. Jag känner mig helt enkelt nöjd.
Efter snö rullningen måste jag nog spela harmonica. Det kommer att bli kul och roligt.


2010-02-16 14:52 Filippinerna

Filippinernafilippinernafilippinernafilippinernafilippinernafilippinerna. Nu kan jag stava till det, på riktigt. Det gör mig nöjd.


2010-02-16 14:50 Madagaskar och Fillipinerna i en härlig kombination

Hej Lars!
Idag är en alldeles särskilt bra dag. Jag har bara gått runt och nynnat på små melodier och varit nöjd hela dagen. Nu kanske du undrar vad som gjort mig så nöjd?? Jo, här ska du få höra;'
Jag började dagen med att stiga upp och baka ett tjog bullar. Sedan tuggade jag andaktigt i mig dessa skapelser medans jag lyssnade på Robbie Williams. Det var underbart. För att du, min älskade Larsa, ska få det lika underbart (vilket jag förvisso har svårt att tro, men jag kan ju alltid hjälpa dig på traven) tänkte jag dela med mig av receptet som jag använde denna morgon.

RECEPT PÅ FABULÖSA BULLAR

11 dl matolja (gärna raps)
3 dl gröna ärtor
100 g strösocker
10 dl chokladmousse (gärna "Kockens lyxiga")
Dinkelmjöl på en höft
400 g fett av något slag
3 maränger
0,4 dl florsocker
7 dl brödsmulor (VIKTIGT!! Ta inte alla, då finns det ju ingenting kvar till flodhästen!!)
-------------------( plats för valfri ingrediens, själv snurrade jag bara runt några varv i köket med utsträckt pekfinger och hällde i det som mitt finger pekade på när jag stannade. Det blev anis.

Visst vattnas det i munnen av rena anblicken? Jag säger då det, vad jag är duktig på att baka. Receptet hittade jag på fönsterbläcker för 3 dagar sedan. Jag tror att det är en gåva från mig själv.

Dagens läte blir, inte helt oväntat : Himlen Runt Hörnet - Lisa Nilsson


2010-02-15 21:07 Glad i hågen

NÖJD.


2010-02-15 19:32 Hundra är ett anagram av hundar

Nu tänker jag langa dagens läte, hoppas det smakar. I wanna dance with somebody - Whitney Houston

Jag känner mig nöjd, glad och förträfflig. Jag vill också passa på att påpeka att jag är tuff och ganska stilig.

2010-02-15 18:29 Assar, Isaskar och Sebulon

Hej Lars!
Idag har det varit ännu en glädjefylld och intressant dag. Jag har haft fruktansvärt roligt den mesta delen av tiden, främst tack vare att jag har hållit mig undan annat folk väldigt framgångsrikt. På hela dagen har jag varken tilltalat eller blivit tilltalad av någon annan levande varelse. Jag började på morgonen med att flytta Indigo och Hjalmar till tvättstugan, och där har de befunnit sig sedan dess. Jag känner mig nöjd. När jag väl hade fått lite värdefullt utrymme för mig själv bestämde jag mig för att göra något som gynnar mig och det heliga jaget, alltså något som jag trivs med och tycker är roligt. Dagen till ära blev det att klämma ut innehållet från tre tuber med skinkost på köksgolvet och sedan äta direkt från buffébordet i fråga. Detta var så trevligt som det någonsin kan bli. När jag var klar med denna aktivitet begav jag mig mot sovrummet för att göra något annat skoj, nämligen att öppna en påse fruktkolor, äta upp innehållet och sedan klä in gula legobitar i de doftfyllda små papprena. Dessa skatter ligger nu tryggt förvarade i väntan på att uppfylla sitt syfte. Jag planerar nämligen att i sinom tid bryta min beundransvärda ensamhet och bege mig ut på en räd, endast för att lura människor. Jag älskar minen som idioterna får när de upptäcker att jag har gett dem gult fult lego istället för en härlig fruktkola. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Förlåt, jag var bara tvungen att lätta på trycket. Skadeglädje är verkligen den enda sanna glädjen, kom ihåg det Lars. (Jag skrattar hejdlöst)
Festligt


2010-02-14 11:16 Rispudding

Godmorgon Lars. ¨
Du får ursäkta att jag låter lite kort i tonen, men idag är en fruktansvärd dag. Jag vaknade med ett ryck för nio minuter sedan av att någon nitade en flörtkula i vattenpölen utanför fönstret (och därmed härmade mig nåt oerhört). De följande nio minuterna har varit ett rent helvete. Jag försökte med hjälp av qingong att få upp mitt humör, men nejdå, inte lyckades det inte. Jag blev snarare ännu mer besviken eftersom jag hela mitt liv trott att qigong var detsamma som jogging på stället. När jag som bäst höll på med min qigong kom det förbi en liten ohövlig människa som snäste åt mig genom fönstret "Varför joggar du på stället, din idiot?". På det svarade jag bara "För det heliga jagets skull, och förresten är det qigong jag utövar". Den lilla fula människan (som förmodligen var den som nitat flörtkulor i min vattenpöl) gav ifrån sig ett skräckinjagande ljud och frustade "Qigong?! Haha, det där är allt annat än qigong!" Sedan gick vederbörande därifrån med nöjda hoppsasteg. Usch, konversationer med andra människor är fruktanvärt. De gör mig missnöjd. Det enda som brukar hjälpa mot det är lite rispudding, så jag gick ner till köket för att ta mig en munsbit. Men när jag öppnade ugnen var det ingen rispudding där! Den var borta, totalt försvunnen! Jag, som har en medfödd rädsla för försvinnande av rispudding, blev livrädd och grabbade tag i en träslev som jag dunkade mot dörrhandtaget medan ja skrek :"OBARMHÄRTIGE GREVE AV MAURITANIEN!" tre gånger. Sedan hade jag glömt hela insidenten och åt lite chokladmousse. Nu är jag ganska nöjd, och sitter och väntar på att få hicka. Det skulle göra min dag fulländad.

Dagens läte: Line of Fire - E-type & The Poodles

2010-02-13 15:15 Manfred är ett underskattat förnamn

Hej du glade (Lars alltså)!

Nu är det dags att ta en paus i firandet och utse dagens läte, som idag är riktigt uppseendeväckande och underbart. Dead ringer for love - Meat Loaf & CherBra att ha om man är förkyld


2010-02-13 12:39 Trött

Kära Larsa! Idag är jag på topp. Ja ja, jag vet vad du tänker, att jag alltid är på topp, men jag kände bara för att poängtera det lite extra idag. Idag är det ju nämligen inget sämre än den 13 februari! Och vi vet ju alla vad det innebär... Det är dagen innan alla hjärtans dag, med andra ord Valentin Den Stores speciella hyllningsdag! Det kanske låter märkligt i dina öron, men det är faktiskt få som firar denna spektakulära och aktningsfulla högtid. Jag å andra sidan, är mitt uppe i firandet. Jag firar med pompa och ståt och är i skrivande stund på väg att sätta i mig min fjärde påse maränger. Innan jag började med hetsätandet firade jag också på många andra sätt, och de sätten skulle jag vilja delge dig me hjälp av en lista.

1. Sjöng My Heart Will Go On elva gånger
2. Körde hela havet stormar
3. Vände köksbordet upp och ner (brukar göra det vid speciella tillfällen)
4. Slickade på min finaste byrålåda
5. Slet mitt hår (det började bli lite långt)
6. Öppnade ytterdörren och ropade "Stabilt ska det vara!" till en som gick förbi
7. Stod på ett ben och nynnade på Bröllopsmarschen

Dagens läte kommer senare, om jag har tid. Och du Lars, kom ihåg att jag diggar dig!

2010-02-12 20:16 Ursäkt

Jag ber om ursäkt för denna förvirrade sinnesstämning. Två inlägg hamnade på fel plats, men du måste förstå att det inte är lätt att hålla så här många bollar i luften samtidigt. Jag hoppas du godtar min ursäkt. Nu ska jag snart sussa sött.

2010-02-12 20:14 Korsstygn

Idag har jag sytt en panda av korsstygn. Den blev bra.

2010-02-12 20:12 Dagens läte

Lars!
Dagens läte kommer lite senare idag, så håll ut. Det tänker jag göra iallafall.

2010-02-12 20:12 Arg!

Hej Lars!

Fattar du inte!!!!!!! AAAHHHHH, vad jobbig du är!!!

Dagens läte: Ruta 1- Patrik Isaksson


Jag är arg på dammråttan under min säng!


2010-02-12 20:09 Struts

                          

                                                                   STRUTS

2010-02-12 20:07 Kroppkaka

Larsa!
Idag är en bra dag, har jag kommit fram till efter ett antal minuters funderingar. Orsaker till detta är bla: Jag har hittat ett nytt superbt gömställe (fast jag säger inte var), jag lyckades med att slicka rester av lunchen (choklad (ja, moussen var slut så det blev bara choklad)) från nästippen utan att titta mig i spegeln, Hjalmar och Indigo lärde mig ett nytt steg i deras regn-dans (fast det har jag glömt nu), jag tittade på ett underbart avsnitt av Doobidoo (det var så trevligt att jag sjöng "PAPAGENO!" i högan sky), jag har lärt mig att göra tummen upp (innan ville min tumme inte lyda mig), och till det sista men absolut inte minsta. Jag har idag sett att vattenpölen utanför mitt fönster har krympt! Den var säkert 33 centimeter mindre imorse när jag gick upp! Dettaa tycker jag är ytterst intressant, och imorgon ska jag stiga upp extra sent (vid 15.46) och studera den på nära håll. Jag funderar även på att föra anteckningar över förloppet och sedan göra ett diagram som jag kan pryda insidan av  min garderobsdörr med. God fortsättning. // ATTACKISBEBISIS 

                               2010-02-11 17:04 Titthål i fjärran

Godmorgon Lars!
Idag har jag gjort en fin upptäckt som jag gärna vill dela med mig av. Du, som trogen läsare, vet att jag har börjat samla på tånaglar. Idag kl 13.11 vägde jag dem på hushållsvågen jag förvarar i min sängbotten. De vägde hela 1,63 gram! Jag måste säga att jag är nöjd. På mitt schema som jag satt upp i taket står att det ska bli minst 1,33 gram varje dag, och än så länge så har jag ju gått om den gränsen med hästlängder! Nöjdheten kan inte göra annat än att sprida sig i kroppen.
 
Idag har jag även varit kreativ. Jag har gjort en mössa, eller om man ska vara ärlig har jag faktiskt gjort tre. Jag bara vaknade i morse och kände ett starkt behov av mössetillverkning, så jag satte igång innan jag ens fått i mig lite näringsrik chokladmousse. 

                    

Mina underbara verk (Jag planerar att ge den grå till Hjalmar, den   svarta till Indigo och den blå ska jag slå in och skänka till mig).

En annan trevlig sak som jag har gjort idag är att jag har komponerat en liten kluring till min kära läsare. Dagens läte finns med någonstans här nedanför, men för att göra det hela lite mer kryptiskt så har jag pillat in lite andra små detaljer. Njut. (Jag vet att jag har stavat tokigt, men det var faktiskt helt medvetet. Något jag däremot inte vet är vad det är för märkliga ljud de utstöter i början av Dagens Läte).  

1. En Dag - Tommy Nillson
2. En Dag - Tommy Nillson
3. En Dag - Tommy Nillson
4. En Dag - Tommy Nillson
5. En Dag - Tommy Nillson
6. En Dag - Tommy Nillson
7. En Dag - Tommy Nillson


2010-02-11 17:01 Jag känner mig lycklig

Hej Lars! Titta lite närmare på rubriken så förstår du nog hur min sinnesstämning är just nu. Jag har hunnit med så fruktansvärt mycket idag så jag vet knappt var jag ska börja. Det är antagligen lämpligt att redogöra för dagen med hjälp av en lista:

1. Åt en liter grädde (känner fortfarande smaken i munnen)
2. Fortsatte firandet (åt en halv kaviartub, två skogaholmslimpor, sju ostskivor, lite vit färg och en äggula)
3. Sorterade mitt lego efter hur mycket jag tycker om och gillar de olika bitarna
4. Snurrade runt
5. Kopierade upp 23 bilder på Patrik Isaksson
6. Satte upp bilderna i köket

Nu tänker jag gå och sätta mig på min pinnstol och fundera över vilket par av mina lågskor jag tycker är finast. Jag känner mig nöjd.

2010-02-11 16:53

Hej!

Idag har jag firat 11 februari. Det finns bara två dagar som är exakt lika. Det är 11 februari och 12 april. Jag vet inte varför, men visst är det mysigt. För att fira en utav tvillingdagarna så åt jag en liter grädde. Det var riktigt gott, känner smaken i munnen!

Nu ska jag prata med Indigo, jag gillar och tycker väldigt mycket om henne. Sedan ska jag ta en tupplur, bokstavligen.


2010-02-10 18:41 Expediter är tuffa

Hej Lars! Idag har jag sett en fin katt. Den satt på en sten i centrum och såg sådär lagom vacker ut (tänk dig Gandalf i Sagan om Ringen så får du en bra och positiv bild av katten i fråga). Anledningen till att jag idag visade mig öppet var såklart (som den uppmärksamme läsaren vet) på grund av min kurs. Det var som vanligt trevligt och lärorikt, men obekvämt att träffa alla de andra. Jag följde dock min idiotsäkra plan, och den höll det mesta av bottenskrapet borta. Planen går ut på att jag står i ett hörn och försöker undvika folket i lokalen. Om någon idiot kommer för nära visar jag mitt avståndstagande genom att skrika "Råtta!" ganska högt. På det hela taget gick det fint och smidigt. Jag gör större framsteg i mitt undvikande för varje dag som går. Nu ska jag försöka hitta en ekoxe i badrummet (den smet in där innan, den rackaren!). Men innan vi skiljs åt vill jag tilldela dig min breda kunskap inom ämnet musik. Dagen läte är: Here you come again - Dolly Parton
Glädje


2010-02-09 20:58 Carambole

Godkväll Lars!
Jag hoppas att dikten passade, jag gillade den i varje fall starkt. Idag har jag, förutom varit kreativ, tänkt mycket på en förlorad vana. Jag har totalt tappat bort denna underbara sysselsättning. Jag känner mig ju alltid så nöjd efter att jag utfört min fina ritual, så jag förstår faktiskt inte hur jag kunnat förlora det så här. Därför har jag bestämt mig, jag ska från och med i kväll börja samla på tånaglar. Tänk att sitta där med saxen i högsta hugg och bara känna hur små nagelbitar ploppar ner på marken. Jag har inte klippt mina tånaglar på ett tag, så det bör vara iallafall 2,3 centimeter att avlägsna vid det här laget. Jag tänkte att jag varje kväll ska lägga nageldelarna i ett gammalt dillpaket, sedan kan jag väga det varje dag vid ett-tiden och se hur lång tid det tar att få ihop 36 gram. (Om du, Larsa, tycker att den här texten är äckligare än snuskigast, så ber jag om ursäkt, själv tycker jag att jag lyckades ganska markant).


2010-02-09 19:36 Kråkan Knutte


Här kommer dikten som jag är färdig med:


Kråkan Knutte

Finns det något finare än färgen blå? Finns det en fisk med två ben? Är alla åsnor sig lika?
Är det farligt att springa i hamnen? Kan man få en ödla i julklapp?
Vill man bita i en bomullsbit?
Får man skrika "Då kan tomten ta dig" till hundar på stan?
Är allt vitt läskigt?
Får man befinna sig i rymden?
Är naglar giftiga? Får man äga en kökstol?
Är det rätt att älska Magnus Uggla? Oanade talager är de sämsta.
Kungen är den mest krångliga männsikan.

Dikt av
attackbebis.blogg.se 


2010-02-09 19:23 Underskattat

Hej Larsa!

Dagen har varit helt underbar och fantastisk. Jag har äntligen haft tid att ta hand om mig själv. Jag slickade på silverskedar (jag har inte tröttnat på dem än), simmade i mitt badkar (fick äntligen prova de nya simglasögonen, de var toppen), tittade på melodifestivalen två gånger (repris) och klippte pappersbitar med en trubbig sax, som inte var vass.

Nu ska jag skriva en dikt, jag är redo att lätta på hjärtat. Det som jag älskar mest med mig själv är att jag är så givmild och kan dela med mig till andra, så det får nog dikten handla om. Mig alltså.

OBS!
Dagens läte: Kung För En Dag- Magnus Uggla, Jag Vill Vara Din Margareta- Sten & Stanley och On My Way- Phil Collins

Nu blir det diktskrivande! Hoppas det passar! Take it or leave it!

2010-02-08 20:15 Laktos

Hej Lars!
Jag har bestämt mig för att inte ge dig kompensation för Dagens Läte ännu. Det får bli lite senare. Det gick bra att äta ärtor. Det brukar det alltid göra efter sisådär 14 timmars sömn. Jag upptäckte dessutom hur man kunde piffa till ärtorna lite (inte för att det behövs, men jag kände för att vara oförutsägbar). Och om du Larsa misstycker över min nya vana så kan du ge blanka trasan i att bry dig om vad jag gör på dagarna. Då kan du lika gärna sitta och knapra majs utan mitt underbara sällskap. Fast det skulle du väl inte stå ut med, så det är lika bra att jag är snäll och berättar för dig om mitt påhitt.

Jag (i sällskap av Hjalmar, Indigo och Det Heliga Jaget) hittade idag på en finurlig sak. Vi upptäckte att om man äter ärtor och vill få sig ett gott skratt kan man tillsätta en klutt (ungefär 27 cm i diameter) chokladmousse. Då ser det ut som en smaskig lunch, men när man sedan tar sig en tugga börjar man råflabba. Det smakar nämligen förfärligt. Haha, ibland (oftast) är det underbart att vara som jag, påhittig och nyckfull.

2010-02-08 17:28 Morgon...

God morgon Lars!

Idag har jag inte gjort någonting, jag har sovit fram tills nu. Det betyder att jag har sovit i ca 14 timmar, ganska lagom enligt mig. Vi alla behöver en vilodag. Idag tog jag min, jag mår toppen. Nu ska jag äta ärtor. Hoppas att det går bra. Jag tror det.

Förlåt för dagens läte igår, det kommer självklart en kompensation idag, hoppas att du inte misstycker.

Nu är det ärtor som gäller, Tack och Hej!


2010-02-07 11:53 Karamell

Hej Lars! 
 
Jag tror inte jag behöver redogöra för dagens planer. Bilden säger allt.

                             

2010-02-06 10:25 Utmanad

Godmorgon Lars!
Idag är verkligen en strålande dag. Sedan gårdagens frenetiska raspande har jag bara legat under en hög med kuddar och sniffat på den underbara doften av raspat överblivet virke. Det var en härlig känsla. Idag hade jag tänkt mig att ge mig själv en liten utmaning. Som du vet, Lars, så hyser jag (inklusive Hjalmar och Indigo) stort avksy mot jordgubbsmousse, och idag känns dom dagen för att trotsa denna rädsla. Jag tänker gå ner till tvättstugan, äta frukost (chokladmousse). Samtidigt tänker jag försiktigt slänga en glutt på en annons i tidningen om JORDUGBBSMOUSSE. Klarar jag detta, då är min dag fulländad.

Ja, Lars. Nu finns det väl ingenting annat på schemat än Dagens Läte. Här kommer det (en ganska fräsigt sång, om jag får säga det själv). Jan Johansen - Fri.

2010-02-05 19:31 Kapten Krabba

Hej Lars. Idag har jag gjort några ganska betydelsefulla saker. Jag började med att snickra en pall av överblivet virke (som jag hittade under sängen i lördags). Den blev fin. Jag kände mig faktistk så nöjd med den att jag, glad i hågen, fortsatte på den heliga överblivet-virke-linjen. Detta resulterade i att jag åkte till en av mina favoritaffärer (inte Djurmagazinet, utan Harald Nyborg) och införskaffade en rasp. Resten av dagen ägnades således till intensivt och frenetiskt raspande. Jag finner det lugnande, men samtidigt glädjande och befriande, att få raspa fritt. Att efter eget behag få bestämma resultatet av sitt raspande är enligt mig guld värt. Denna fina känsla sitter ännu i kropp och själ, som du kanske märker av detta ytterst positiva inlägg, och det kan ju inte precis bli sämre av att jag snart ska unna mig att titta på dagens episod av På Spåret. Det är lika bra jag är ärlig mot dig, Lars. Alltså: Jag känner mig nöjd.

Dagens läte blir inget sämre än: Kom Hem - Barbados
Peter Harrysson (Ja, jag avgudar honom)


2010-02-04 22:45 Limpa

Lars!
Som jag tidigare sade så har jag haft en bra dag. Men du vet inte vad som har hänt mig sedan vi senast hördes av. Om jag känner dig rätt är du ganska nyfiken nu.

Först och främst lade jag mig på golvet och tände värmeljus. Sedan släckte jag dem igen. För att ha någonting att roa mig med tände jag dem ännu en gång. Efter det blåste jag ut dem. Så höll jag på tills det att alla värmeljus var utbrunna. Det tog 3 h och 34 sekunder. Det var en så bra tid att jag gav mig själv ett pris, en sprillans ny limpa (den hade bara legat i skafferiet i 2 och en halv vecka). Sedan smaskade jag på min brödbit medans jag plockade citronskal från golvet med tårna. Det var mysigt. Jag känner mig nöjd.

Hoppas morgondagen blir lika fin. Godkväll.

2010-02-04 16:22

Hej. Jag har haft en bra dag. Känner mig nöjd.Dagens läte: Here Comes The Sun - The Beatles

2010-02-03 19:55 Förnuft

Hej Lars. Jag begav mig direkt hemåt när kursen var slut. Jag cyklade och var rädd. Nu har jag ägnat en stund åt att lugna ner mig själv. Det gick bra, jag känner mig redo att återgå till kvällens sysselsättning (jag bakar hallongrottor och lyssnar på Fame). Nu är det emellertid dags att tillkännage dagens läte. Det blir en grupp som jag precis har lärt mig att uppskatta. Jag tror att dom var populära för ett antal år sedan, underbara är dem (om jag får säga min mening). Morgondagen tänker jag reservera helt åt att känna mig trygg. Jag har fått veta att trygghet är det viktigaste för det heliga jaget, så det tänker jag helt ta fasta på (speciellt viktigt nu när jag har gett mig ut i föreningslivet).

Dagens läte: Baby Love - The Supremes

Innan vi skiljs åt vill jag passa på att utlysa en tyst minut för de stackarna som lider i tysthet. Stå på er, ni är tuffa!

2010-02-03 18:16 Kurs

Jag undar om det är någon annan än jag som reflekterar över en simpel människas liv på jorden? Jag ska börja på en kvällskurs om just detta, en människas liv på jorden, det ska bli både roligt och spännande. Kursen börjar 19.00 jag är mäkta nervös, jag har aldrig riktigt gillat andra människor, speciellt inte sådana som tror att de vet saker. Men, men, det löser sig nog, det lutar åt det hållet om man säger så.

En annan rolig sak är att det ska börja en ny tv-serie som heter fyra bröllop, och eftersom just bröllop är en annan av mina favoritämnen så kommer detta att bli något som jag kommer följa och titta på varje vecka. Vad tycker du/ni? Gillar ni bröllop? Om inte så förklara gärna.

Kan man få ställa en rolig fråga till dig/ni som läser? (Jag vill ta hänsyn till alla som existerar, även de som lider av schizofreni, heja er ni är tuffa!) Ja, här kommer iallafall frågan:

Har du/ni smakat på skinnet under din/era häl/hälar någon gång?
Jag menar inte att jag har gjort det, men jag säger inte att jag inte gjort det.

Hej så länge Lars/Larsa!

Kram (från en mycket nervös attackbebis)

2010-02-03 17:15 Mästerkatten i stövlarna

Hej Larsa!

Idag har jag tittat på alla avsnitten av mästerkatten i stövlarna, det var sju stycken. När jag kollat färdigt kände jag mig matt, men ändå nöjd. Jag skulle så gärna vilja vara en katt. Tänk tanken att ha svans, underbart.

Idag har jag ätit en mycket god lunch som bestod av tio kanelbullar, tre chokladbollar, fyra citroner, tolv halstabletter, en skinkbit, två korvar och en limpa bröd. Jag är fortfarade mätt, älskar känslan.

Nu ska jag titta på bilder i en konstbok som jag gjort själv, jag är nöjd med alla 104 bilderna. Ha en fortsatt trevlig dag!


2010-02-02 19:53 MATA HARI

Larsa!
Efter min genuina och exemptionella frågestund tänkte jag glädja er alla, så här före jul, med Dagens Läte. Idag blir det Mata Hari med Anne Karine Ström. Ganska svängig, må jag säga. Dessutom ser det ut som om hon gillar chokladmousse, vilket jag tycker är fränt.


2010-02-02 18:22 Nivea

Hej Lars! Idag tänkte jag bjuda på något alldeles säreget fantastiskt, nämligen en personlig frågestund. Jag tänker i detta inlägg svara på frågor som på sista tiden har strömmat in på min mail. Den där mackapären är för övrigt lite svår att förstå sig på, vad betyder till exempel "Inbox"? Jag tror att det kan vara något på engelska, men har inte hittat någon översättare än... Nåja, det är bäst att strunta i sådant man inte känner till. Här kommer en lista med urval av alla frågor jag har fått.1. Namn? - Jag vill inte utelämna mig på internet


2. Exakt ålder? - Jag föredrar att se på mig själv som en karaktär i Narnia (där tiden står still)


3. Var bor du? - Ganska nära ett garage


4. Bor tillsammans med? - Jag vill inte utelämna mig på internet (vill känna trygghet)


5. Husdjur? - Två guldfiskar


6. Färg på ditt hus? - Vet inte (är färgblind)


7. När är du född? - Den nionde oktober


8. Klass? - Medel- / Underklass


9. Vilket år tar du studenten? - Jag har aldrig någonsin tänkt den tanken


10. Något jobb? - Målare verkar skoj


11. Vad ska du göra ikväll? -  Limma med mitt limstift


13. Duschat idag? - Nej (föredrar det naturliga)


14. Kramat någon idag av motsatt kön? - Nej


15. Pussat någon idag? - Jag tror inte det (är emot kroppskontakt)


16. Vad har du ätit? - Chokladmousse för det mesta


17. Dagens klädsel? - Jag har inte iakttagit mig själv idag


19. Dagens sötnosar? - Indigo och Hjalmar


20. Dagens roligaste? - När jag åt vetemjöl


21. Har du många vänner? - Jag brukar inte räkna demHoppas att ni är nöjda med svaren. Jag för min del känner mig (som oftast) mycket nöjd.

2010-02-01 19:00 Laktris

Jag säger då det, Larsa! Tiden går fortare än man tror när man är underbar. Nu har jag snart delat med mig av mitt fina liv till dig i en månad. Men om jag ska vara ärlig så förstår jag inte hur du stod ut innan.

Idag har jag gjort många trevliga saker. Jag har bland annat ordnat en lista över saker jag ska göra imorgon.

1. vakna och sjunga Amazing Grace för Hjalmar och Indigo
2. åka kana ner för sängen
3. förbereda för en picknick jag och mina guldfiskar ska ha
4. ha picknick på hallgolvet och äta chokladmousse i omåttliga mängder
5. tänka på hur duktig jag var när jag gjorde den här listan
6. ställa upp alla mina nässpray-flaskor på rad och se vilken som är finast
7. nita flörtkulor i vattenpölen utanför fönstret (den har kommit tillbaka!!)
8. skratta gott åt mitt busstreck
9. fundera ut om jag ska se Vem Vet Mest eller Expedition Vildmark (det kommer troligtvis bli Expedition Vildmark)
10. Råglo på Expedition Vildmark och rulla runt Hjalmar och Indigos bunke

Som du säkert har märkt, Larsa, så har jag tagit en liten paus från mitt kentaur-ritande. Detta beror mestadels på att Indigo känner sig skrämd och hotad av Julius (min favoritkentaur). Om jag inte får måla Julius så får hela baletten vara. Jag har alltså lagt denna sysselsättning på hyllan. (Fast det är inte riktigt sant, jag målar kentaurer på nätterna när Indigo inte ser).

Självklart ska du få njuta av Dagens Läte, Lars. I Mitt Hjärtas Land - Tommy Körberg


RSS 2.0